Raons trigonomètriques dels angles aguts

Moveu els punts lliscants (els de color verd) d'aquesta forma: 1) trieu un angle agut concret (α). Veureu un triangle rectangle que té un angle agut igual a aquest angle i el resultant d'aquestes tres divisions (raons) entre els costat del triangle. 2) canvieu la mida dels costats del triangle (només cal que modifiqueu la del Catet Contigu) Quines mides canvien i quines es mantenen constants?

Així doncs observeu que: 1) Per un angle agut conret aquestes divisions (raons) sempre donen el mateix. Així doncs són unes característiques que van lligades al valor de l'angle i s'anomenem raons trigonomètriques de l'angle α I contesteu aquestes preguntes: 2) Quins són els valors possibles per les raons trigonomètriques sinus, cosinus i tangent d'un angle agut? 3) Cap a on s'acosten aquests valors en els casos en els què l'angle s'aproxima a 0º? 4) Cap a on s'acosten aquest valors en els casos en els què l'angle s'aproxima a 90º? 5) Què passa amb les altres 3 divisions (raons) entre els costats del triangle?

Les raons trigonomètriques de manera visual

Les raons trigonomètriques de manera visual
Les raons trigonomètriques de manera visual
Podeu repetir l'animació.

Función seno (de Manuel Sada)

[url=http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/][img width=88,height=31]http://docentes.educacion.navarra.es/msadaall/geogebra/figuras/images/cc.png[/img][/url] Creado con [url=http://www.geogebra.at/]GeoGebra[/url] por Manuel Sada Allo (Abril 2005-Agosto 2007)

La funció ArcSinus

Aquí veureu com es construeix la gràfica de la funció inversa de la funció SINUS[br]1) Primer dibuixem tota la funció f(x)= sin(x). Veiem que no és bijectiva, així doncs...[br]2) Seleccionem un tros de la funció inicial que sigui bijectiu. L'hem anomenat g(x).[br]3) Ara construim la funció inversa d'aquesta funció fent la simetria respecte la bisectriu del 1r i 3r quadrant, és a dir la recta Y=X.
La funció ArcSinus

Teorema del sinus (demostració)

Demostració del teorema del sinus

Information