LA MOSCA CARTESIANA
Per veure com funciona el sistema de coordenades cartesianes només cal que moguis la [i]"MOSCA CARTESIANA"[/i], ella t'anirà dient a quina posició està en cada moment.[br][br]Això et pot servir per fer els exercicis 1 i 2 de l'activitat 3.
LA MOSCA CARTESIANA
LES COORDENADES DE BARCELONA
Aquesta construcció ha estat elaborada pels professors Jaume Bartrolí i Antoni Gomà, i et servirà per estudiar la ciutat de Barcelona utilitzant el sistema de eixos de coordenades cartesianes. Veuràs com la distribució ortogonals de l'Eixample respon a dues disposicions dels eixos. Una segons les direccions N-S i E-W i una altra segons les direccions perpendiculars i paral·leles a la línia de costa.
LES COORDENADES DE BARCELONA
INTRODUCCIÓ ALS ANGLES
En les activitats anteriors has treballat amb rectes, punts i plans. Ara pregunta’t què passa amb un pla quan hi traces dues rectes secants. [br][br]En quants semiplans queda dividit?
INTRODUCCIÓ ALS ANGLES
SIMETRIA AXIAL
En aquesta construcció, "SIMETRIA AXIAL”, segueix pas a pas fins al pas 12 . Mou el punt origen i observa què passa amb el punt simètric.[br][br] A continuació, en la mateixa construcció avança fins al pas 14, fes clic a la casella per activar les coordenades dels punt i fes els exercicis següents: [Abans de començar, desactiva els eixos de coordenades]
SIMETRIA AXIAL
CONSTRUCCIÓ DE TRIANGLES
Alguns exemples de que amb tres segments no sempre es poden construir triangles.
CONSTRUCCIÓ DE TRIANGLES
EXERCICIS AMB QUADRILATERS
Segueix les pautes de la fitxa de l'activitat 10 i podràs anar construint quadrilàters.
EXERCICIS AMB QUADRILATERS
EL MARC DE FOTOS
Ara obre el GeoGebra “MARC DE FOTOS”. Compta els quadrats que ocupa el marc. Ara desplaça’l i en cada desplaçament compta els quadrats que ocupa el marc.