1) [math]\overline{AB}[/math] doğru parçasını çizin. [br][br]2) Sürgü aracını [icon]/images/ggb/toolbar/mode_slider.png[/icon] seçin.AÇI'YI seçin.Min = [math]0^\circ[/math],Max = [math]90^\circ[/math],Artış = [math]1^\circ[/math] olarak ayarlayın. [br] TAMAM'a basın.Sürgünün ismini [math]\alpha[/math] olarak değiştirin. [br][br]3) VERİLEN BOYUTTA AÇI aracını [icon]/images/ggb/toolbar/mode_anglefixed.png[/icon] seçin.[br] B noktasını seçin. Ardından A noktasını (yakında görünecek açının tepe noktası) seçin. [br] Sonra [math]45^\circ[/math] yazan yeri silip, yerine [math]\alpha[/math] yazın. (sağdaki menüye bakın) [br] SAAT YÖNÜNÜN TERSİNE aracını seçin. Bunu doğru bir şekilde yaparsanız[br] [math]\angle BAB'=\alpha[/math] olacak şekilde yeni bir B' noktası görmelisiniz.[br][br]4) Uç noktası B olan ve B' noktasından geçen bir ışın oluşturun.[br][br]5 )VERİLEN BOYUTLA AÇI aracını seçin. A noktasını seçin. Ardından B noktasını seçin. [br] Sonra [math]45^\circ[/math] yazan yeri silip, yerine [math]\alpha[/math] yazın. (sağdaki menüye bakın). [br]SAAT YÖNÜNDE aracını seçin. [math]\angle ABA'=\alpha[/math] olacak şekilde yeni bir A' noktası görmelisiniz. [br][br]Uygulamanın altında daha fazla yönerge görünür.
6) Uç noktası A olan ve A' noktasından geçen bir ışın oluşturun. [br][br]7) Adım (4) ve (6)'da oluşturduğunuz 2 ışının kesişme noktasını çizin.[br][br]8) Cebir penceresine gidin (solda). 2 ışını,A' ve B' noktalarını, [math]\overline{AB}[/math]doğru parçasını gizleyin.[br][br]9) ÇOKGEN aracını A, B köşeleri ve adım (7)'de oluşturduğunuz 2 ışının kesişme noktası ile kullanın.
Bu üçgenin tüm kenarlarının uzunluğunu görüntüleyin.Sürgüyü hareket ettirin. Ne fark ettiniz? Eş açıları 2 olan bir üçgen hakkında ne sonuca varabiliriz?
Bir üçgenin iki açısı eş ise, bu açıların karşısındaki kenarlar da eştir. [br][br][b]Öğretmenler:[/b][br]İşte öğrencilerin İkizkenar Üçgen Teoreminin tersini aktif olarak keşfetmeleri için etkili bir araç.
[math]\alpha=60^\circ[/math]olarak ayarlarsak ne olur?
Bunu yaparsak her üç açıyı da [math]60^\circ[/math] olarak ölçer. Ortaya çıkan üçgen eşkenar üçgendir. Yapımızdan yola çıkarak üçgenin eşkenar olduğunu da görebiliriz. [br][b][br]Öğretmenler:[/b][br]İşte öğrencilerin bu sonucu aktif olarak keşfetmeleri için bir yol: Eğer bir üçgen eşkenar ise, o zaman eşkenardır.
[color=#0000ff]İşiniz bittiğinde (veya bir şeyden emin değilseniz), aşağıdaki kısa videoyu izleyerek kontrol etmekten çekinmeyin.[/color]