Özel Konik Latus Recktum(Odaktan geçen kiriş) Etkileşimi

Aşağıda bir konik kesit gösterilmiştir.[br][br][b][b][br]Bu koniğin köşesi siyah renktedir.[br][/b][color=#b6b6b6][b]Doğrultmanı gri renktedir.[/b][br][/color][color=#0000ff][b]Odak noktası mavi renktedir.[/b][br][/color][b][color=#ff7700]Turuncu nokta ise bu konik kesitin üzerinde yer alan bir noktadır.[/color][/b][br][br][/b]Bu etkileşimli uygulama ile birkaç dakika oynayarak keşif yapın.[br]Ardından gelen soruları yanıtlayın.[br]
1.
Yukarıda hangi tür konik gösterilmiştir? Bunun doğru olduğunu nasıl bildiğinizi açıklayın.
2.
Bu özel koniğe ait odaksal kiriş, koniğin [color=#0000ff]odağından[/color] geçen VE uç noktaları koniğin üzerinde bulunan bir doğru parçası olarak tanımlanır. Bu odaksal kirişi, koniğin simetri ekseniyle ilişkili olarak nasıl tanımlarsınız?[br](İpucu: Kesişmeyi nasıl tanımlardınız?)
3.
Yukarıda (2) numaralı açıklamada belirtilen kesişim türüne sahip bu koniğe ait bir odaksal kiriş, bu koniğin LATUS REKTUM'u olarak adlandırılır. Latus rektumun uzunluğu, bu koniğin [color=#0000ff]köşesinden odak noktasına olan mesafe ile nasıl karşılaştırılır[/color]?
4.
Yanıtınızı (3) numaralı soruya resmi olarak kanıtlayın.[br]Basitlik olması açısından, [b]köşeyi (0, 0) noktasına[/b] ve [b][color=#0000ff]odağı (0, p)[/color][/b] noktasına yerleştirebilirsiniz.
Hızlı (Sessiz) Gösterim
Close

Information: Özel Konik Latus Recktum(Odaktan geçen kiriş) Etkileşimi