I matematik dækker ordet [b]produkt[/b] det, der kommer ud af at to (eller flere) tal ganges sammen (multipliceres). Disse to tal betegnes [b]faktorer[/b]. [br][br]Vi har altså faktorerne [math]f_1[/math] og [math]f_2[/math] som vi kan gange sammen til produktet [math]p=f_1\cdot f_2[/math].[br][br]En produkt[b]funktion[/b] [math]h[/math] er så en funktion, der fremkommer ved at man multiplicerer to funktioner, [math]f[/math] og [math]g[/math] med hinanden: [math]h\left(x\right)=f\left(x\right)\cdot g\left(x\right)=\left(fg\right)\left(x\right)[/math]. Den sidstnævnte skrivemåde ses ofte i sammenhæng netop med betegnelsen produktfunkion, og læses "Funktionen [i]f[/i] gange [i]g[/i] af [i]x[/i]".
Nogle polynomier kan oplagt omskrives til faktorer, hvor et tal, eller variablen (eller et produkt af de to) kan være en faktor, som kan trækkes udenfor.[br][br][b]Eksempler[/b]: [math]x^2-4=x^2-2^2=\left(x+1\right)\cdot\left(x-1\right)[/math] og [math]x^3+x^2-x=x\left(x^2+x-1\right)[/math] men også [math]9t^3+3t=3t\left(3t+1\right)[/math].
Hvis et produkt er nul, vil mindst en af dets faktorer være nul: [math]ab=0\Longleftrightarrow a=0\vee b=0[/math].[br][br]Kan vi opfatte en funktion som et produkt af to funktioner, og søger vi [b]nulpunkter[/b] i produktfunktionen, kan vi bruge nulreglen til at lette arbejdet med at finde nulpunkter eller [i]rødder[/i].