Cebir Terazisi

YÖNERGE
Bu etkinlikte denklikten bahsedilmektedir. Cebirsel ifadelerin iki tarafını eşitlemek için işlemler yapılır. Neler yapılır ise eşit olur inceleyerek öğrenebilirsiniz.[br]Bu etkinliğin hazırlanma temelindeki kazanım:[br]M.7.2.2. Eşitlik ve Denklem[br]Terimler veya kavramlar: eşitlik, derece, bilinmeyen, denklem[br]M.7.2.2.1. Eşitliğin korunumu ilkesini anlar.[br]a) 7 + 2 = +3 gibi eşitliklerin bozulmaması için yerine gelecek sayıyı bulmaya yönelik çalışmalar [br]yapılır.[br]b) Ekleme ve çıkarma durumlarında eşitliğin korunduğunu göstermek için terazi veya benzeri denge [br]modellerine yer verilir.[br]c) Eşitliğin her iki tarafına aynı sayının eklenmesi veya çıkarılması ve iki tarafın aynı sayıyla çarpılması [br]veya bölünmesi durumunda eşitliğin korunması ele alınır.
1. Soru
Binicinin ağırlığı 1 birim iken yeri 2 birim sola kaydırıldığında ve sol kefeye 2 birim ağırlık konulursa denk olması için sağ kefeye kaç birim ağırlık konulması gerekmektedir?
2. Soru
Binicinin ağırlığı 2 birim olduğunda ve bir birim sağa kaydırıldığında sol kefeye en az kaç birim ağırlık koyarsak sol kefe daha ağır olur?
3. Soru
Sağ kefeye 6 birim ağırlık koyduk ve binicinin ağırlığı da 3 birim ise biniciyi sol kefeye kaç birim kaydırırsak denklik sağlanmış olur?
Close

Information: Cebir Terazisi