Richard Feynman (1918–1988) fou un físic cèlebre, entre moltes altres coses, per la seva habilitat per impartir conferències científiques. Tenia la capacitat d’adequar les seves explicacions al nivell de física que tinguessin els participants de la sala. A més, tenia fama de mostrar un gran entusiasme en les seves explicacions.
A l’Institut Caltech on treballava Feynman (on hi impartia les classes i hi investigava), els seus companys tenien el costum d’enregistrar amb un magnetòfon les conferències, per a així transcriure-les en paper i poder usar-les a mode de text, quasi literal, amb els seus estudiants del grau de física.
Com a recolzament a la gravació, es feien fotografies de la pissarra on Feynman desenvolupava els seus diagrames. Tot i això, no totes les fotografies analògiques s’han conservat correctament. Tampoc s’han conservat tots els apunts i les anotacions de les conferències que preparava a mà abans de cada sessió.
La pregunta que sorgeix és senzilla i natural: I si Feynman hagués tingut a mà software de geometria dinàmica per a donar les seves conferències?